• ساعت : ۱۵:۴۶
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۱۲/۲۱ 
  • تعداد بازدید : 67
next    /  3 prev
88 درصد سموم مصرفی كشور كم خطر و متوسط خطر هستند است
مریم جلیلی مقدم رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: در حوزه کنترل آفت کش ها اقدامات و تدارکات خوبی نسبت به سال گذشته صورت گرفته است و در حوزه کنترل شیمیایی برای کنترل بیولوژیک برنامه مناسبی تدوین کردیم.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی- مریم جلیلی مقدم رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: در حوزه کنترل آفت کش ها اقدامات و تدارکات خوبی نسبت به سال گذشته صورت گرفته است و در حوزه کنترل شیمیایی برای کنترل بیولوژیک برنامه مناسبی تبیین کردیم.

به گفته وی، با توجه به آنکه خط قرمز ما سلامت جامعه و حفظ محیط زیست است، در همین راستا در هیئت نظارت بر سموم، نمایندگانی از وزارت بهداشت، پزشکی قانونی، انیستیتو تغذیه، سازمان تات و سازمان غذا و دارو حضور دارند.

جلیلی مقدم ادامه داد: امسال ۱۴ آفت کش پر خطر از چرخه مصرف حذف شد و اجازه واردات داده نشد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان، درباره اینکه چنددرصد سموم مصرفی پرخطر است و برنامه ای برای حذف آن وجود دارد، افزود: در حال حاضر ۱۲ درصد سموم مصرفی پرخطر و مابقی کم خطر و متوسط خطر است. اکنون برای آفت جوندگان و موش کش ها ناگریز به مصرف سموم پرخطر هستیم‌.

وی ادامه داد: گرچه جوندگان و موش ها خسارات زیادی را به بخش کشاورزی وارد می کنند، اما سازمان حفظ نباتات بدنبال آن است که از سموم کم خطر و بیولوژیک استفاده کند که براین اساس جایگزینی ۱۲ درصد سموم پرخطر در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان اینکه حدود ۸۰ درصد آفت‌کش‌ها تولید داخل است، افزود: بالای ۹۵ درصد مواد اولیه آنها وارداتی است وقتی ممنوعیت اعمال می‌شود شامل مواد تکنیکال هم می‌گردد.

جلیلی مقدم درباره جایگزین این سموم گفت: آفت‌کش مصرفی یک گیاه یک سم نبوده (تک سمی) و زمانی که آفت‌کشی حذف می‌شود مشکلی در عملکرد کشت گیاهان و برداشت محصولات رخ نمی‌دهد.

معاون وزیر جهاد افزود: در حوزه کنترل شیمیایی، برنامه ریزی تدوین شده از تغییر ساختار حفظ نباتات تا جذب نیرو با تاکید بر کنترل بیولوژیک در حال انجام است. در این راستا ثبت آفت کش‌ها با حساسیت بیشتر پیگیری شده و هرسموم باید تمام استانداردها را پاس کند تا ریجستر شود. در تست آفت کش‌ها برای تولید یا ترخیص و توزیع آن در فروشگاه‌ها مواردی چون حفظ سلامت انسان، حفظ سلامت آب‌های زیرزمینی، آبزیان، زنبورهای عسل مورد بررسی قرار می‌گیرد.

جلیلی مقدم درباره برنامه‌ها برای کنترل آفات، گفت: همکاری خوبی بین سازمان حفظ نباتات و سازمان استاندارد برای آفت کش‌های پرمصرف شکل گرفته و از دی ماه امسال برای ۳۰ آفت کش استاندارد ملی اجباری شد. این موضوع به تدریج برای سایر آفت کش‌ها هم لحاظ خواهد شد.

رئیس سازمان حفظ نباتات با اشاره به تفاهم نامه‌های این سازمان با کشورهای خارجی، عنوان کرد: در زمینه صادرات و واردات کالاهای کشاورزی امسال با مجارستان، قزاقستان و یادداشت تفاهم امضا شد. همچنین یک توافق سه جانبه با اندونزی داشتیم و امیدواریم پیگیری همکاری با ویتنام هم منجر به عقد تفاهم نامه شود. همچنین تبادل اطلاعات در بین کشورهایی که مقصد کالاهای کشاورزی ایران هستند یا کالا از این کشورها وارد می‌شود در حال انجام است.

جلیلی مقدم ادامه داد: این تفاهم نامه‌ها و رعایت موازین گیاهی از سوی دو کشور می‌تواند تجارت را در بخش کشاورزی تسهیل کند. تحقق این امر مانع ورود بسیاری از محصولات تقلبی و قاچاق به کشور می‌شود.

وی با بیان اینکه برای حفظ سلامت محصولات کشاورزی ۱۸ هزار ام ار آل را سازمان غذا و دارو بررسی کرده است، افزود: نسبت به دو سال گذشته سلامت محصولات کشاورزی کشور بسیار بهتر شده و از ورود آفت کش‌های پرخطر جلوگیری می‌شود.

معاون وزیر جهاد گفت: تلاش داریم مبارزه با آفات را به سمت کنترل بیولوژیک سوق دهیم و از سازمان انرژی اتمی هم برای حفظ سلامت محصولات کمک می‌گیریم.

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.13.0
    V6.1.13.0