دوشنبه, 23 مهر 1403
  • ساعت : ۲۰:۱۲
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۶/۱۷ 
  • تعداد بازدید : 250
فرایند حذف سموم پر خطر و ثبت سموم كم خطر با سرعت بالا در سازمان حفظ نباتات كشور در حال اجراست
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در افتتاحیه بیست و پنجمین کنگره ملی گیاهپزشکی ایران اظهار داشت: فرایند حذف سموم پر خطر و ثبت سموم کم خطر با سرعت بالا در سازمان حفظ نباتات کشور در حال اجراست.

به گزارش روابط عمومی سازمان حفظ نباتات کشور مراسم افتتاحیه بیست و پنجمین کنگره گیاهپزشکی ایران در تاریخ 17 شهریور ماه سال جاری به میزبانی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران و با حضور رئیس سازمان حفظ نباتات کشور، رئیس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، رئیس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور، رئیس موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع، پژوهشگران، محققین، اساتید و دانشجویان برگزار شد.

 سرکار خانم جلیلی مقدم رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در ابتدای سخنان خود اظهار داشت که حامل پیام و سلام گرم مقام عالی وزارت جهاد کشاورزی آقای دکتر نوری به شرکت کنندگان بیست و پنجمین کنگره ملی گیاه پزشکی ایران هستند و در این پیام وزیر محترم جهاد کشاورزی اظهار امیدواری کردند که نتایج و برکات این کنگره شامل کلیه بهره‌برداران بخش کشاورزی و مردم کشورمان شود.

خانم دکتر جلیلی مقدم با بیان اینکه مبحث امنیت غذایی یکی از مباحث مهم در کشور است افزود مقام معظم رهبری در تمامی سخنان خود در بخش کشاورزی به این مبحث تاکید ویژه دارند  و سازمان حفظ نباتات به عنوان یک سازمان واکنش سریع و بین المللی است که وظایف حاکمیتی و اهداف استراتژیک همچون  تقویت امنیت غذایی و افزایش بهره وری پایدار کشاورزی، ارتقاء سلامت محصولات کشاورزی در زنجیره مزرعه تا سفره ، حفاظت از محیط زیست در برابر اثرات آفات گیاهی، تسهیل تجارت امن، توسعه و رشد اقتصادی دارد با اقدامات موثر خود نقش ارزنده ای را در پایداری تولید محصولات کشاورزی و افزایش ضریب امنیت غذایی کشور ایفا می کند.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: امنیت غذایی یک مبحث جهانی است و هشت سال از تعهد کشورهای دنیا برای پایان دادن به گرسنگی تا سال 2030 در قالب مجموعه اهداف توسعه پایدار می‌گذرد، اما هنوز گام مهمی برای تحقق آن برداشته نشده است.

وی ادامه داد ماه گذشته، پنج نهاد مهم سازمان ملل( فائو، صندوق بین‌المللی توسعه کشاورزی IFAD ، صندوق کودکان سازمان ملل UNICEF، برنامه جهانی غذای سازمان مللWFP و سازمان بهداشت جهانیWHO ) گزارش وضعیت امنیت غذایی و تغذیه در جهان(SOFI) را منتشر کردند که هشدار می‌دهد اگر روند کنونی ادامه یابد، حدود ۶۰۰ میلیون نفر تا سال ۲۰۳۰ دچار سوء تغذیه مزمن خواهند بود.

جلیلی مقدم افزود: آمارهای تکان دهنده حاکی از آن است که در حال حاضر آسیا همچنان بیشترین تعداد گرسنه را در جهان دارد، اما شیوع گرسنگی در آفریقا سریع‌تر است و برآورد می‌شود تا 10 سال آینده آفریقا میزبان نیمی از گرسنگان دنیا باشد.

 

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور وظایف کلان سازمان در راستای امنیت غذایی را برشمرد و گفت : مدیریت و مقابله با عوامل خسارت زا (آفات، بیماریها و علفهای هرز)   به روش های شیمیایی و  غیر شیمیائی و بیولوژیک با بکار گیری شبکه های مراقبت، ردیابی، پایش و رصد آفات و بیماریها،  توسعه روش های غیر شیمیایی و بیولوژیک در کنترل آفات وجلوگیری از ورود، استقرار و پراکنش آفات، بیماری ها و علف های هرز قرنطینه ای با استقرار پست های قرنطینه از وظایف کلان سازمان محسوب می شوند.

وی افزود برای دستیابی به اهداف و اجرای سیاست ها نیازمند همکاری و تعامل کلیه تلاشگران عرصه کشاورزی از جمله اساتید، محققین، دانشجویان و ... هستیم.

 

جلیلی مقدم توسعه برنامه های حمایتی از شرکت های دانش‌بنیان کشاورزی را در پیشرفت و بهبود اقدامات سازمان حفظ نباتات مهم دانست و گفت: با توجه به سرعت تبادلات تجاری کشورهای همسایه اگر از شرکت‌های دانش بنیان و نفوذ دانش بنیان در فعالیت‌های سازمان استفاده نکنیم سرعت ما پاسخگوی نیاز جامعه نخواهد بود.

وی افزود: ارتقا سامانه های سماک، مانیتورینگ، نهالستان و سامانه جامع پایش عوامل خسارت زای گیاهی از جمله برنامه های سازمان حفظ نباتات در هوشمند سازی و دانش بنیان نمودن اقدامات است.

 

جلیلی مقدم با بیان اینکه فرایند حذف سموم پر خطر و ثبت سموم کم خطر با سرعت بالا در سازمان حفظ نباتات کشور در حال اجراست تصریح کرد : حذف سموم پرخطر و جایگزینی با سموم کم خطر که یکی از رویکردهای مهم سازمان حفظ نباتات کشور است فرایندی زمانگیر است ولی این برنامه با سرعت بالا در سازمان حفظ نباتات در حال اجراست

وی افزود:  فرآیند قانونی تصویب آفت کش ها در هیأت نظارت بر سموم با حضور نمایندگان ذیصلاح وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان پزشکی قانونی کشور، سازمان دامپزشکی کشور، سازمان حفظ نباتات، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور و دو نفر کارشناس وارد به امور دفع آفات با ابلاغ وزیر جهاد کشاورزی انجام می شود.

رئیس سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه درطول سال‌های گذشته تعداد 168 قلم سم از فهرست سموم مجاز کشور بدلیل مخاطرات بهداشتی یا زیست محیطی حذف شده است اظهار داشت:   یکی از مهمترین شاخص های مد نظر در راستای بررسی های اولیه برای تصویب آفتکش های جدید در هیأت نظارت بر سموم، عدم وجود مخاطره و تهدید در مقوله باروری و رشد جنین است.

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در پایان خاطر نشان کرد ارتقاء دانش سیاستگزاران، تصمیم سازان وبهره برداران و عموم جامعه با اهداف گیاهپزشکی بسیار مهم است زیرا یکی از راههایی که نتایج تحقیقات را وارد عرصه می کند کارهای آموزش و ترویج است.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.7.0
    V6.1.7.0