به گزارش روابط عمومی سازمان حفظ نباتات به نقل از خبرگزاری مهر، یوسف درخشان گفت: در سال جاری بیشترین میزان مبارزه با این آفت در سطح پنج هزار و ۳۸۰ هکتار بهوسیله سمپاشی پوششی انجام شده است.
وی افزود: همچنین مبارزه تلفیقی شامل نصب پنج هزار عدد فرمون جنسی و ۳۵ هزار و ۵۰۰ برگ کارت زرد چسبی استفاده شده و مجموعاً در سطح ۷۳۳ هکتار از طریق تلفیقی مبارزه انجام شده است.
به گفته وی با این تغییر روش و انجام بهموقع مبارزه، ضمن کاهش تراکم آفت میزان خسارت نیز کاهش پیدا کرد و نتیجه این مبارزه حفظ محصول زیتون بوده است.
درخشان در ادامه بیان داشت: برای مبارزه با مگس زیتون در مرحله روغنی بهترین روش طعمه پاشی است که با محلول پروتئین هیدرولیزات صورت میگیرد و بخشی از یک درخت یا یک ردیف از چهار ردیف در باغهای تجاری سمپاشی میشود و باید هر ۱۰ روز تکرار شود.
وی ابراز امیدواری کرد باغداران از سمپاشی پوششی در این مرحله خودداری کنند و برای کاهش جمعیت انتقالی به سال آینده نیز برداشت دقیق محصول و جمعآوری میوههای آلوده را در اولویت قرار دهند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اضافه کرد: در راستای اهمیت آفت مگس زیتون، مدیریت حفظ نباتات استان تعداد دو ایستگاه پیشآگاهی توسط کلینیکهای گیاهپزشکی و سه ایستگاه هم توسط باغداران در منطقه دایر کرده است، که برای بررسی وضعیت و تراکم آفت هر پنج روز یکبار بازدید و شمارش میشوند.