بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، همزمان با یازدهمین روز از ایامالله دهه فجر تور رسانهای با حضور رسانههای فعال استان مرکزی و مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان مرکزی و مدیرکل روابط عمومی جهاد کشاورزی برگزار شد.
قاسم قدمی در این بازدید در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اکنون سالانه بیش از 2 هزار تن فلفل دلمهای به کشورهای شمال ایران به ویژه روسیه صادر میشود.
وی با بیان اینکه برای صادرات محصولات به روسیه باید دو گواهی بهداشت قرنطینه از جهاد کشاورزی و گواهی سلامت از سازمان غذا و دارو أخذ کنند، افزود: کارشناسان سازمان غذا و داروی استان از سورتینگ نمونهبرداری انجام میدهند و در آزمایشگاه مرجع و مورد تأیید سازمان غذا و دارو مورد آزمایش قرار میگیرد. همچنین از نظر حد مجاز سموم، فلزات سنگین و کودهای شیمایی، توسط کارشناسان قرنطینه جهاد کشاورزی بررسی میشوند و در نهایت برای صادرات گواهی بهداشت گیاهی صادر میشود.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان مرکزی با بیان اینکه تمامی مراحل برای صدور گواهی و تأییدیه در استان انجام میشود و بار پلمپ شده معمولا برای کشور روسیه و بندر آستارا صادر میشود، تصریح کرد: سلامت محصولات تازه خوری، کیو آر کد و شناسهدار کردن محصولات صادراتی از جمله اقداماتی است که باید انجام شود، از فروردین سال 1403 گلخانههایی که در امر صادرات فعالیت دارند باید کیو آر کد را دریافت کنند.
قدمی عنوان کرد: محصول تولیدشده از بستر کاشت و تا زمان برداشت تحت نظر کارشناس فنی که مورد تأیید سازمان نظام مهندسی است قرار میگیرد و گلخانه را رصد میکنند و باید تمام عملیات را درسامانه سماک جهاد کشاورزی بارگزاری کنند، سموم مورد استفاده در محصولات باید مورد استفاده کشورهای مقصد باشد و کودهایی مجاز و سموم مجاز در تولید محصولات به کار گیری شود و در نهایت هر فردی با اسکن کیو آر کد میتواند از تمام مراحل رشد و تولید محصول آگاهی داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: از آنجایی که فلفل دلمهای در سبد غذایی خانوارهایی ایرانی به صورت جزئی است و مصرف این محصول کم است بیشترین حجم فلفل دلمهای تولیدشده به کشورهای دیگر صادر میشود به طوری که روزانه بیش از 50 کانتینر برای کشورهای روسیه صادر میشود.
یک سالندار سورتینگ در این زمینه اظهار داشت: محصول درجه یک فلفل دلمهای به کشورهای اوراسیا و محصولات درجه دوم به بازرهای داخلی عودت داده میشود و به فروش میرسد، به طور متوسط هفتگی 50 تا 60 تن به صورت خالص بسته بندی میشود که این میزان برای حدود 30 نفر به صورت مستقیم اشغالزایی ایجاد کرده است.
وی مشخص نبودن قیمت پایه خرید و فروش را از جمله مشکلات این حوزه برشمرد و گفت: نوسانات قیمتی زیاد است به طوری که ممکن است امروز باری را با قیمت 60 هزار تومان خریداری کنیم و فردا همان بار را با هزینههای سورت و بستهبندی به قیمت 50 هزار تومان به فروش برسانیم، جهاد کشاورزی نهایت همکاری را با ما داشته اما لازم است یک مرجع برای قیمتگذاری این محصول و چک کردن کیفیت محصول وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد: تحریم ها در قیمت تمام شده محصول اثر گذار بوده است و از طرفی با افزایش قیمت تمام شده امکان رقابت از نظر قیمتی با کشورها مانند چین و ترکیه وجود نخواهد داشت. تا سال 1400 تمامی محصولات تولیدی در اصفهان سورت و بستهبندی میشد، اما از این تاریخ به بعد این محصولات در استان سورت و بستهبندی و در نهایت صادر میشود حتی امکان فروش بار در مسکو برای ما فراهم شده است.